Paul, uw masseur

Masseur Paul masseert met gevoel en kennis

Massage van hobby naar werk

Massage in de Indonesische cultuur is net zoals lekker eten ‘a way of life’. In mijn familie is er dus altijd wel iemand die kan pidjitten (= masseren in het Indonesisch) en kennelijk heb ik deze gave meegekregen.

Vroeger komt dit echter alleen naar buiten als ik familie, vrienden of tijdens sporten mijn teamgenoten masseer. In 2013 neem ik de beslissing om mij volledig te richten op het masseren. Vanaf dat moment verloopt alles heel snel.

Ik heb nu een eigen massageruimte in het centrum van Amsterdam en bijna wekelijks mag ik nieuwe cliënten ontvangen. De meesten maken ook weer een afspraak voor een volgende massagebehandeling.

Hieruit blijkt hun waardering voor mijn visie en de wijze waarop ik masseer.

Van Fotografie naar Massage

Mijn besluit in 2013 om toe te geven aan mijn massage talent is voor velen een grote verrassing geweest. Want vrijwel mijn hele werkzame leven heeft alles te maken gehad met fotografie.Zowel als fotograaf en als verkoper heb ik veel meegemaakt en het vak heb ik altijd met veel plezier uitgeoefend.

De grootste en meest waardevolle ervaring die ik in dit vak heb opgedaan is het omgaan met mensen. Dit valt niet uit boeken te halen en neem ik als masseur mee in mijn benadering naar mijn cliënt.

Want tijdens de behandeling ben ik toch deelgenoot van hun persoonlijke ervaringen en daar moet ik met de grootst mogelijke zorg mee omgaan.

Voor het overige laat ik graag mijn cliënten vertellen, hoe zij mijn massagebehandeling ervaren. (Zie Reviews van cliënten elders op de site). 

Paul Parinussa

Massage, visie en opleiding

Zoals in elk beroep is talent hebben om het goed uit te oefenen een groot voordeel. Het hebben en het vergroten van kennis is een andere belangrijke voorwaarde.

De studie massage heb ik met goede resultaten gevolgd bij het als uitstekend aangeschreven instituut Leffelaar Massageopleidingen in Amsterdam.

Binnen deze opleiding is geïntegreerd klassieke- en (sport)massage plus de filosofie van de Chinese geneeskunst.
De visie van de opleiding sluit aan zoals ik tegen het mensbeeld aankijk. Ook in mijn optiek bestaat de mens uit meer dan alleen uiterlijke kenmerken.

Emoties zoals blijheid of verdriet bepalen ook hoe iemand letterlijk en figuurlijk in zijn/haar vel steekt.
Na de opleiding blijf ik kennis op doen. Want in dit vak raak ik nooit meer uitgeleerd.