Massage Emmett techniek

Masseur Paul Emmett-therapeut

Behalve massagetherapeut ben ik ook Emmett-therapeut. Deze techniek is ontwikkeld door de Australiër Ross Emmett en vanaf  1983 geeft hij hierin les. Nu zijn er in plm 40 landen opleidingscentra.

Op de site https://www.emmett-techniek.nl/ staat uitvoerig beschreven wat de techniek inhoudt en waarvoor het toegepast kan worden.

De reden waarom ik deze studie heb gedaan en in mijn praktijk toepas staat bijna letterlijk op hun site, ik citeer:

“…De EMMETT-techniek is een unieke vorm van lichaamsontspanningstherapie, waarbij op specifieke punten lichte vingerdruk wordt uitgeoefend. Het is gebaseerd op de overtuiging dat lichte aanraking een ontspanningsreactie in de weefsels van het lichaam kan veroorzaken, en dat de therapeut daardoor gevoelens van spanning kan helpen verlichten. Naast het vermogen om spieractie en/of spierspanning direct te beïnvloeden, kunnen deze punten ook een component binnen het emotionele geheugen hebben. Veel mensen merken dat ze zich meer op hun gemak voelen in hun lichaam en dat hun emotionele welzijn verbetert. 

EMMETT is een complementaire therapie. Het kan afzonderlijk, opzichzelfstaand worden toegepast, maar het combineert ook gemakkelijk met alle andere lichaamswerk- en bewegingsgespecialiseerde modaliteiten zoals bijvoorbeeld massage, chiropractie, fysiotherapie, Bowentherapie, craniosacraaltherapie, yoga, Pilates en personal training…”

Zoals ik eerder op mijn site heb vermeld, zie ik de mens vanuit een totaalbeeld. Dat is ook de reden waarom u geen keuzemogelijkheden heeft in de massagebehandeling. Hierin onderscheid ik me van veel massagestudio’s in het centrum van Amsterdam.